förlossningsberättelse

publicerat i Allmänt;
i söndags kl 1 så blev det blött i sängen & jag tänkte har jag kissat på mig ? är det vattnet?  eller är det bara flytningar ? eftersom de har vart väldigt mycket sånt. jag gick upp & sa till mamma eftersom vi sov hemma hos dom den natten. hon trodde inte att det var vattnet så jag gick & la mig igen.efter ca 1 timme så kände jag att jag fick väldigt ont i magen & jag kunde inte ligga ner då slog det till i huvudet på mig att de var värkarna , men jag trodde de var förvärkar & att de inte kunde vara på väg nu? det är ju 2 veckor kvar . men icke sa nicke , värkarna kom med mindre mellanrum & natten gick , sen väckte jag mamma så hon ringde till förlossningen dom sa att jag skulle duscha & ta en tablett gå & lägga mig igen & vila . hur lätt tror ni att de är att vila när man har skit ont ? hm, de gick inte alls.
värkarna kom ännu mer & gjorde ännu ondare. tobbe som låg & sov väckte jag & sa : Det är dags nu . han fråga mig vad jag prata om ? jag sa att de var dags att åka till förlossningen . så han pallra sig hur sängen rätt snabbt & så åka vi in vid kl 8 . där träffade jag en tant som tog emot mot mig , kolla ctg & jag var öppen 4 cm . kom in till ett förlossningsrum där jag kasta mig över lustgasen , sen minns jag inte så mycket bara att de gjorde himlans ont. efter en timme kom dom tillbaka & kolla , jag var fortfarande öppen 4 cm . dom sa åt mig att gå upp & gå om jag orkade för då skulle de gå snabbare att öppnas. jag gick ungefär 2 varv sen orkade jag inte mer , kasta mig i sängen & över lustgasen..  sen så kom narkosläkaren som la ryggmärgsbedövningen de tog typ en timme för honom & komma. men när jag fick den så kändes de som en lättnad i ungefär 1-2 timmar. sen kom krysvärkarna & dom kolla hur öppen jag var då var de nästan öppet helt dom sa åt mig att inte ta i . men så lätt var de ju inte. en barnmorska var inne hos mig & kolla till mig sen när hon skulle gå så skrek jag : LÄMNA MIG INTE!! så hon stanna kvar , haha :) tobbe fick höra de ena & de andra. han sa åt mig att andas & så skrek jag ; GÖR DET SJÄLV DÅ FÖR FAN. aa, herregud att han stod ut av mitt gapande de förstår jag inte . men vid kl 2 så sa dom åt mig att jag fick krysta & 24 min senare så kom våran älskling till världen. Wiggo Tobias Roger Pettersson Larsson 49 cm & 2950g kl 14.24 1/10-07 . <3 ni kan inte förstå hur mycket vi älskar honom, det går inte att förklara med ord . vi är dom stoltaste föräldrarna på hela jorden & tänk att man fått sån söt bebis.

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Anonym:

var lite nervös för att läsa om din förlossning först, tänkte vänta tills efter min egen ,men det gick ju inte hålla sig! ;p

2:a kommentar, skriven , av Mini:

Naaaaw, tanken att föda verkar så väääldigt skrämmande men så otroligt fint ändå. Grattis till både dig och Tobbe. Och lille Wiggo är riktigt lyckligt lottad med två tufftunga föräldrar ^_^

3:e kommentar, skriven , av Marie:

det va ingen stor kille de :P
min vägde 3955 6 va 54 cm lång

4:e kommentar, skriven , av elin:

grattis bea! hälsa tobbe också! + jag måste få se bebisen nån gång! puss

5:e kommentar, skriven , av emily:

Hahah, det blir ju så intensivt med alla bedövningar o all "smärta", men ååh, så underbar han verkar =) Stort grattis igen! Ni blir perfekta föräldrar =) Massa kramar till familjen!

6:e kommentar, skriven , av thessa:

vad spännande det låter, fast på samma gång läskigt. Kul att det gick bra!

7:e kommentar, skriven , av Melinda:

ååhw, grattis än en gång till det lilla livet :) längtar tills jag får en bebis !

8:e kommentar, skriven , av jonna:

åw, våran lille ska också heta roger i mellan-namn, coolt ;)

9:e kommentar, skriven , av Anonym:

graaaaaaatiiis =)

Kommentera inlägget här :