Förlossningsberättelse.

publicerat i Allmänt;

Det var någon som frågade ifall jag kan kunde skriva min förlossningsberättelse & jag vet att jag gjort det förut men jag gör det igen :)

Söndagen den 30 september kl 1 på natten så gick vattnet (fast jag trodde bara att jag hade kissat på mig .) så jag gick & la mig igen med en handduk under rumpan & efter en timme ( kl 2 ) så började värkarna komma igång , just då så gjorde det inte så ont men efter några minuter blev det allt mer värre & värre jag tror jag hade 2-6 minuters mellanrum . Min mor ringde till förlossningen & de sa att jag skulle ta en alvedon & hoppa in i duschen så det gjorde jag , visst hjälpte det LITE men inte alls mycket. Efter duschen försökte jag äta lite så jag tog en kopp fullkornsvälling ( i love it ! ) men fick inte i mig så mycket klockan hann bli 7 på morgonen den 1 oktober & jag kunde inte vara hemma längre OCH jag tackar för att vattnet gick & värkarna kom nästan direkt för jag skulle egentligen till skolan den här dagen . Iallafall kl 7.30 åkte vi in till förlossningen & på vägen dit skickade jag ett sms till jonna & skrev att jag var på väg upp eftersom jag lovat henne att skicka ett sms :P  Kl 8 var vi framme & jag fick ligga i ett vänterum där kollade dom CTG ( heter det så? ) & jag var då öppen 4 cm . Efter en stund fick jag komma in på ett riktigt förlossningsrum tack & lov för jag slängde mig över lustgasen som snabbt blev min livskamrat. Jag tror det kollade varje timme hur öppen jag var .

Klockan gick & jag tror den hann bli runt 10 då jag gick upp lite & gick ca 2 varav sen klara jag det inte längre , gick in på rummet & tog min kompis ( lustgasen )  & de kollade hur öppen jag var 4 cm fortfarande men jag hade så fruktansvärt ont .Sedan sa jag  till om min ryggmärgsbedövning & det tog ett jäkla bra tag innan narkosläkaren kom in men när han kom in & satt den så SVÄVADE JAG PÅ MOLN det var underbart jag kunde till & med äta lite yoghurt tror klockan var runt 11-12?  Efter ca en timme så var jag öppen 6 cm & sedan gick det med bara farten , krystvärkarna kom & de kollade hur öppen jag var då var det ungefär 9,5 irrriterande & Wiggo låg med huvudet så långt ner också så det bara puschade på . Men det tog mig 24 min får krystvärkarna att få ut Wiggo så 14.24 så kom han 49 cm lång & 2950 g . Åh, den bästa dagen i mitt liv. <3

Jag säga er att det var inte så hemskt som jag trodde att det skulle vara & smärtan försvinner direkt? DIREKT fatta ! :D Det var den bästa upplevelsen jag varit med om.
Hela förlossningen tog hela 6 timmar .

image1050

Kolla vilken fin, go & glad kille vi fick ? :)

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av jonna a.k.a luddes mamma:

det tog nästan lika lång tid för oss från det att vattnet gick :)

2:a kommentar, skriven , av jonna a.k.a luddes mamma:

jag fixar! du kan väl maila ver bilder du vill ha md :)

3:e kommentar, skriven , av Wysteriia:

Oj fick du din son 1/10? Har en kompis som fick barn då ;D

4:e kommentar, skriven , av Lina:

Åh vad härligt :) blir så svartsjuk

5:e kommentar, skriven , av Sandra:

Va underbart :)

6:e kommentar, skriven , av Ulrika Jansson:

Han är så otroligt söt :)

Kommentera inlägget här :