killar killar , suck !

publicerat i Allmänt;
Jag har märkt att det är många killar som inte alls hjälper till hemma med städningen, tvätt & disk. Varför har killar så svårt att ställa upp när det gäller sånt? Nu pratar jag inte om att ALLA killar gör så men dom flesta faktiskt.  De är så otroligt lata tror jag & vi tjejer ska ha så himla rent hela tiden & det kan man ju inte heller ha men vad tusan killar hjälp till lite nu  va , vill ni ta livet av era fruntimmer eller ? Jag tror nog fan inte det.
Men det bästa man kan göra när man inte får någon hjälp är att skita i allt , gör inget alls så får de se hur förjävligt det ser ut till slut & då KANSKE det börjar ta tag i saker & förstå.
Det är inte mening att vi tjejer ska vara några slavarbetare utan vi är människor vi också MED känslor tro det eller ej men det är sant.

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Malin:

men herregud , det är minst lika många tjejer som är ''lata'' och inte hjälper till hemma . . bara för att du inte tycker tobbe hjälper till behöver det inte betyda att alla är så .

2:a kommentar, skriven , av Bea wiggosmamma!:

Om du läser inlägget lilla vän så ser du att ALLA inte är så , jag skrev det !

3:e kommentar, skriven , av My:

Malin- tyvärr är många killar så. Inte alla men många. För killar är det okey att lata sig på ett helt annat sätt. Många tjejer klagar på sina killar men låter dom hållas och det är så fel!

Här hemma gör Daniel 60% av allt och han får jämt en massa beröm bara han har tvättat lite. Men jag som tjej skulle aldrig få det. Jag konfronterade dom personerna som sa det till Daniel och dom erkände faktiskt att jag hade rätt och att dom kanske inte berömt mig om JAG skulle tvättat bara för att det anses normalt att tjejer SKA göra sådana saker.

Jag tycker att tjejer som har pojkvänner som inte gör ett skit hemma ska ställa mer krav på sina killar istället för att gå och klaga hos kompisar o.s.v. Det ska inte vara okey att en tjej får slita ut sig medan killen ligger i soffan och vilar för att han är trött eller nåt fast kanske tjejen också är trött och måste vila. Tänk sen när man har barn. Ska dottern då lära sig att det alltid är mammorna (tjejerna) som städar och fixar medan männen tar det lugnt?? Barn gör som föräldrarna gör. Så är det.

Jag blir så arg på vissa av mina kompisar som säger att det är så jobbigt att dom får städa hela tiden men när jag säger att dom ska ryta ifrån och sluta vara sådana curlingflickvänner så säger dom bara "jag orkar inte tjata". Men man ska tjata. I värsta fall får man hota med att man lämnar dom.

Ps. jag tycker inte man ska vara nöjd om killen gör typ 20% av allt hemma. Det ska vara mer jämställt. För att städa och sånt är inget som sitter i våra gener. Det är nåt vi får lära oss och det kan en kille också lära sig. Om han kan lära sig att köra bil och lära sig ett nytt jobb kan han fanimej lära sig att städa hemma lika mycket som tjejen.

4:e kommentar, skriven , av Vicky:

jag håller absolut med dig, känner igen mig något extremt! Skönt att vara den enda som inte har det så, även om det låter illa. Förstår inte att de Flesta killar har så svårt att hjälpa till!

Ha det fint :)

5:e kommentar, skriven , av Karin:

Fan vad bra skrivet My! Nästa gång det är städdags ska han hjälpa till annars hotar jag med att han får flytta. När jag får egen inkomst sen så får han flytta på riktigt om han inte lärt sig det!

Kommentera inlägget här :