Lydnadsövning för din häst.

publicerat i Allmänt;
Det här är en jättebra lydnads övning, där man tränar mycket övergångar. Målet är att få en häst som är lyhörd för hjälperna. Är även styrketräning för hästen. 


1. Börja med att bygga upp en tre studs på nedre delen av medellinjen med 3.20m emellan. Vill man göra det lite svårare kan man ha 3m emellan istället, då krävs det lite mer av hästen. Bygg sedan upp cavaletti bommar på den andra delen av medellinjen. Det kan vara ganska långt mellan studsen och cavaletti bommarna, om man vill ha det lite svårare kortar man av avståndet lite.  Mellan cavaletti bommarna är det lagom att ha 1.10m. Höj upp ena kanten på varje bom, varannan höger och varannan vänster kant. Så cavalettin blir upphöjda snebommar. Lägg sedan en vanlig bom i varje hörn.

2. Se till att hästen är ordentligt uppvärmd innan du börjar. Börja sedan i trav på fyrkanten och lägg volter över bommarna i hörnorna i bägge varven. Känn att du verkligen får hästen runt innerskänkeln i volterna, använd långsidorna och kortsidorna till att variera tempot i traven. Trava över cavaletti serien åt bägge håll, rid runt som i en åtta över dem.

3 . Därefter kommer du i trav över cavaletti bommarna på medellinjen, när du kommer till mitten på medellinjen kommer du över i galopp och hoppar genom studsen. Hoppa igenom den så några gånger. Lägg även till volterna i hörnen över bommarna och variera galoppen på långsidan. När det känns bra åt det hållet vänder du på det och tar studsen först i galopp, sakta sedan av till trav i god tid innan cavaletti bommarna. Det här hållet kommer vara mycket svårare. Ha som mål att avsaktningen ska komma tidigare och tidigare efter studsen.

4. Börja med studsen riktigt låg, sen kan du höja lite efter hand. Du kan även lägga upp cavaletti bommarna helt i hållet på vissa av bommarna. Tänk på att en övning blir så svår man gör den, börja alltid lågt och lätt, höj svårighets graden efter hand.


5 . Tänk på att pausa ofta och att berömma hästen när den gör rätt. LYCKA TILL !

             

image1086

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Becca:

Jag rekomenderar att köra NH-träningar, min Symfoni hon följer mig vart jag än går och jag kan ha henne helt lös, och vi har väldigt stor tillit till varandra.

Det beror ju också på hur intresserad man är utav western ridning.
Jag kör mest western eftersom jag tycker det är intressant och det är bra för hästen då den måste tänkt själv. :) Kan tipsa om böcker om du är intresserad. :)
/ Becca

Kommentera inlägget här :